Upoznajte obitelj električnih vanjskih motora Avator

5 električnih vanjskih motora niskog napona pruža učinkovitu snagu za male čamce

85 godina, Mercury Marine ostaje posvećen pružanju inovativnih rješenja koja pokreću najbolja iskustva brodara na vodi. Danas to uključuje ponudu najšireg raspona vanjskih motora u industriji, od naših nagrađivanih motora visoke snage V12, V10, V8 i V6, do inovativne potpuno električne obitelji vanjskih motora AvatorTM.

Ako mislite da bi električni vanjski motor mogao biti pravi za vas, prvi korak je istražiti cijelu liniju Avator. Zatim kontaktirajte ovlaštenog trgovca Mercury da biste saznali više.

Što je Avator?

Avator je podmarka Mercuryja, poput Verado® ili Pro XS®. Predstavlja našu obitelj sustava električnog pogona niskog napona. Kako duhom tako i imenom, Avator je kombinacija “Napredno” i “Thor” – Thor je prvi ikada vanjski model Mercuryja. To je poziv na našu povijest inovacija i našu posvećenost vodstvu u industriji električnog pogona.

Koliko vanjskih motora ima u liniji Avator?

Trenutno su tri modela Avator dostupna kod trgovaca Mercury: 7.5e, 20e i 35e. Na CES 2024 , Mercury je pružio prvi pogled na modele vanjskih motora Avator 75e i 110e, za koje se očekuje da će biti dostupni kasnije ove godine.

Što znače oznake modela Avator? Je li to konjska snaga?

Oznake modela Avator nisu temeljene na konjskoj snazi. One su izvedene iz uobičajenijeg načina mjerenja snage među proizvodima električne mobilnosti: Vati. Konkretnije, oznaka modela temelji se na količini pogonske snage koju svaki vanjski motor generira na vratilu propelera, s decimalnom točkom pomaknutom za dva mjesta ulijevo. Ova tablica pomaže objasniti:

Model Nazivna snaga vratila propelera
7.5e 750W
20e 2200W
35e 3700W
75e 7,500W
110e 11,000W

Koliko su snažni ti vanjski motori? Koja je ocjena konjske snage?

Vanjski motori Avator ocijenjeni su u vatima na temelju količine pogonske snage generirane na vratilu propelera. Iako se te ocjene mogu pretvoriti u konjske snage, jednostavna pretvorba ne daje potpunu sliku o performansama. Dizajn električnog motora koji se koristi u vanjskim motorima Avator stvara visoki okretni moment i trenutačnu odzivnost gasa, što rezultira bržim ubrzanjem nego što biste općenito doživjeli kod vanjskih motora s unutarnjim izgaranjem “ocjenjenih” na istoj razini snage.

Više o performansama vanjskih motora Avator možete saznati ovdje:

Avator 7.5e

Avator 20e i 35e

Kako se napajaju vanjski motori?

Vanjski motori Avator napajaju se u skladu sa sustavom koji uključuje kontrole, propelere, baterije, displej i mobilnu aplikaciju kao dio cjelovitog električnog pogonskog sustava. Iako sve baterije koriste litij-ionsku kemiju, Mercury je u suradnji s partnerima iz Mastervolta® optimizirao baterijski sustav za svaki vanjski motor. To uključuje prijenosne baterijske pakete i modularne sustave za određene modele kako bi brodari mogli odabrati koliko snage žele ponijeti sa sobom.

Koliko dugo traju baterije?

Slično kao i kod vanjskog motora s unutarnjim izgaranjem, domet i trajanje rada vanjskog motora Avator varirat će ovisno o uvjetima na vodi, broju baterija (količini goriva) i načinu rada vanjskog motora. Baterije Avator dizajnirane su tako da pružaju približno jedan sat rada pri punom gasu. Dodavanjem baterija ili radom na nižoj poziciji gasa možete proširiti domet i trajanje rada.

Možete saznati više o performansama svakog vanjskog motora Avator ovdje:

Avator 7.5e

Avator 20e i 35e

Da li Mercury prelazi na električno? Zašto?

Namjera nam je biti lider u vanjskim motorima s unutarnjim izgaranjem i električnim vanjskim motorima. Naša motivacija je jednostavna: Mi smo lider u inovacijama u pomorskoj industriji, i želimo koristiti naše resurse i znanje kako bismo nautiku učinili dostupnijom većem broju ljudi, pritom pružajući održiva rješenja koja pomažu u zaštiti našeg okoliša. To radimo kroz sve naše proizvodne linije, a elektrifikacija dodatno promiče ovu misiju.

Koje su primjene za električne vanjske motore?

Električni vanjski motori Avator idealni su za upotrebu na vodama gdje su motori s unutarnjim izgaranjem ograničeni ili zabranjeni, ali to je tek početak. Dizajnirani su za pokretanje raznih malih čamaca, od napuhljivih čamaca i jon čamaca do malih pontona, pa čak i nekih malih stakloplastičnih glisera. Također su popularni za pogon pomoćnih čamaca i kao sekundarni pogon na jedrilicama. Električni vanjski motori nisu “brzi” motori. Oni su omiljeni među brodarima koji preferiraju tiho, uronjeno iskustvo. A budući da su tako jednostavni za korištenje i održavanje, predstavljaju odličan izbor kako za nove tako i za iskusne brodare.

Kako odabrati pravi Avator vanjski motor?

Leo Nautika je vaš najbolji izvor informacija o odabiru, instalaciji i održavanju vanjskih motora Avator. U međuvremenu, evo sažetog vodiča za svaki model:

Avator 7.5e – Svojim laganim dizajnom i baterijom koja se brzo mijenja, Avator 7.5e je pravi prijenosni vanjski motor koji je dobar izbor za razne male čamce, uključujući pomoćne jedrilice, jon čamce, male aluminijske V-trup čamce, čamce na napuhavanje, mikro skifove, kao i neke kanue i kajake s odgovarajućim krmom.

Avator 20e i 35e – Vanjski motori Avator 20e i 35e nude više snage za plovila kao što su mali aluminijski ribarski čamci, kompaktni pontoni, mikro skifovi i napuhljivi čamci. Modularni baterijski sustav povezuje se s vanjskim motorom putem našeg inovativnog Power Centra, koji se može upariti s do četiri baterije. Trgovac će vam pomoći konfigurirati baterijski sustav prilagođen vašim potrebama i željenom dometu.

Avator 75e i 110e – Najmoćniji vanjski motori u Avator liniji, 75e i 110e imaju sposobnost kretanja ozbiljnijih ribarskih čamaca, plus pontona, skifova, pa čak i malih stakloplastičnih glisera.

Dodatne informacije o performansama i značajkama uskoro će biti dostupne.

Istražite što Avator čini posebnim.

This Area is Widget-Ready

You can place here any widget you want!

You can also display any layout saved in Divi Library.

Let’s try with contact form: